2002 – Sokolov: Dětská hřiště budou postupně modernizována (TV Západ)

Několik dětských hřišť, z nichž první ve Vrchlického ulici v blízkosti Starého náměstí již bylo dokončeno, chce v průběhu letních měsíců zrekonstruovat a nové prvky doplnit sokolovská radnice.

dezinfekce

Díky neplánovaným, mnohamilionovým státním dotacím na rekonstrukci kapucínského kostela a úpravu lokality Husitská Vítězná, přijde navíc již letošním roce na řadu také výstavba jednoho rozlehlého dětského hřiště vybaveného řadou neobvyklých atrakcí. 

"Já bych řekl, že největší dětské hřiště bude v areálu Baníku a to bude hodnota kolem milionu korun," uvedl místostarosta Sokolova Jaromír Dvořák. 

S postupnou obnovou zanedbaných dětských hřišť začala sokolovská radnice již v průběhu loňského roku, kdy došlo k vybudování zcela nového hřiště nedaleko obchodního domu Penny Market a další dvě byla alespoň doplněna několika moderními prvky na hraní. V projektu postupné rekonstrukce často několik desetiletí chátrajících hřišť chce pak město pokračovat i do budoucna. 

"A každý rok, já si myslím, že těch 300 – 500 tisíc (korun) by neměl být problém v této hodnotě ta hřiště udělat," dodal Dvořák. 

Rychlost, s jakou bude obnova dětských hřišť postupovat v příštích letech, ale již závisí na rozhodnutí budoucího Zastupitelstva.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy