2002 – Sokolov: Chystá se projekt cyklostezky podél Ohře (TV Západ)

Sedmitisícovou dotaci z Fondu malých projektů v Praze získala v nedávné době sokolovská radnice na vypracování rozvojové studie cyklostezky ze Sokolova do Chebu. V současné době se tak již připravuje výběrové řízení na zpracovatele a zhruba během půl roku by měla být studie na světě.

dezinfekce

Po zpracování studie, na jejímž podkladě by mělo být vydáno územní rozhodnutí, chce Sokolov zažádat o poskytnutí další dotace, tentokrát na projektovou dokumentaci. Po té již přijde na řadu samotná, finančně náročná, realizace této páteřní cyklostezky. 

"Pak už to nemůže být pouze záležitost Sokolova. Neumím si představit, že by město utáhlo výstavbu této cyklostezky, která bude řádově v několika desítkách milionů korun. Že by to utáhlo ze svého rozpočtu. Já osobně bych pro to ruku nezvedl. Toto nebude záležitost celé té části kraje od Sokolova do Chebu," uvedl starosta Sokolova Karel Jakobec. 

Cyklostezka ze Sokolova do Chebu by, pokud to ochránci přírody povolí, měla mít po celé délce asfaltový povrch a její trasa se má co možná nejvíce přiblížit k toku řeky Ohře. 

"Vzhledem k tomu, že u Ohře bude spousta tábořišť, navazující na vodáckou turistiku. Vzhledem k tomu, že tam nejsou příliš prudké kopce, takže by to mohlo být dostupné i pro rodiny s dětmi. A všude ve světě, u nějakých větších, slušnějších řek, cyklostezky jsou," dodal Jakobec. 

Do budoucna by se mohl Karlovarský kraj stát cykloturistickou baštou. Existuje zde totiž záměr na vybudování cyklostezky, která má spojit nejvýznamnější města regionu, tedy Cheb, Sokolov, Loket a Karlovy Vary. V současné době ale zatím funguje pouze 12kilometrová trasa vedoucí z Doubí přes Svatošské skály do Lokte. Další úsek spojující Sokolov s Loktem chce pak v blízké době začít budovat Sdružení obcí Sokolov – východ. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy