2002 – Sokolov: Chodníky se vyvýší nad vozovku kvůli parkování (TV Západ)

Sokolovská radnice chce v průběhu letošního roku začít řešit složitou dopravní situaci ve Švabinského ulici. Zdravotně postižení lidé a senioři, kteří bydli ve zdejších panelových domech si totiž opakovaně stěžují, že se kvůli nesprávně parkujícím automobilům často nemohou dostat k domovním vchodům.

dezinfekce

"To znamená, že tam jsou přístupy smíšené, že tam mohou auta i pěší, a i když tam jsou značky, tak v podstatě vozidla tam parkují, kde nemají. A pokud je vozíčkář, tak se do svého vchodu nedostane," vysvětlil místostarosta Jaromír Dvořák. 

Tento problém se bude muset zřejmě vyřešit rozšířením příjezdových komunikací k jednotlivým blokům panelových domů a vybudováním vyvýšených chodníků pro pěší. 

"Nástin je asi jediný, tzn. oddělit chodníky od vozovky. Dát chodníky zvlášť a velmi tvrdě trestat občany, kteří autem vjedou na chodník," varoval hříšníky Dvořák. 

V průběhu letošního roku by se mělo začít projekčně zpracovávat řešení, díky němuž by do budoucna v této lokalitě problémy s parkujícími vozidly odpadly. 

"Já počítám, že letos určitě dojde k nějakému nástinu co chceme, jestli to bude projektová dokumentace přímo, aby se mohlo stavět, to je otázka. To už je dost drahá věc. Řekl bych, že letos dojde k nějakému záměru a vybrání úzké oblasti, kde si to vyzkoušíme. A pokud budou příští rok peníze, tak je otázka, jestli nějakou oblast neuděláme," dodal Dvořák. 

Problémy s parkování se ale netýkají jen Švabinského ulice, ale také celého okolního sídliště a obecně i celého města. Sokolov, kde je zaregistrováno přibližně deset tisíc osobních automobilů totiž disponuje necelými pěti tisíci parkovacích míst. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy