2002 – Cheb: Začíná rekonstrukce budovy pro muzeum (TV Západ)

Již v nejbližších dnech bude zahájena kompletní rekonstrukce několik let nevyužívaného rohového objektu na chebském náměstí, který sousedí s budovou zdejšího muzea. Náklady na opravu přesáhnout 11 milionů korun, přičemž 80 % z této sumy bude uhrazeno formou dotace ze společného Fondu malých projektů Phare.

dezinfekce

"Jedná se o celkovou rekonstrukci vnitřku té budovy. Měla by se provádět rekonstrukce elektroinstalace, vodorovných i svislých instalací, rekonstrukce vody," přiblížil místostarosta Chebu Pavel Vanoušek. 

Po skončení oprav začne budovu využívat chebské muzeum. Vzniknou zde nové expoziční prostory a příslušné zázemí, tedy například konzervátorské dílny nebo kanceláře. Díky tomu bude moci muzeum opustit od církve pronajaté prostory ve Františkánském klášteře. 

"Ředitelství muzea by se mělo přestěhovat do těchto nových prostor. Pokud by ty prostory počtem kancelářských místností plně nevyhovovaly, tak jsme připraveni najít ještě nějaké další prostory v tom domě, který je přes roh naproti," dodal Vanoušek. 

Rekonstrukce má být podle smlouvy s dodavatelskou firmou ukončena v květnu příštího roku. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy