2002 – Cheb: Za viaduktem má vzniknout 96 malometrážních bytů (TV Západ)

Chebská radnice má již hotovu architektonickou studii tří domů s tzv. sociálními byty, které by měly v příštích letech vyrůst v prostoru za železničním viaduktem nedaleko hlavní komunikace na Sokolov.

dezinfekce

Nyní bude následovat vypracování dokumentace k vydání územního rozhodnutí, kde rozhodujícím momentem bude zřejmě stanovisko Dopravního inspektorátu týkající se napojení příjezdové cesty na hlavní silnici, a pak již měla přijít na řadu projektová dokumentace k vlastnímu provedení stavby. 

"Od té doby, než-li se začne o nějaké výstavbě uvažovat a zpracuje se studie, do té doby, než-li ta výstavba začne, uplynou v optimálním případě tak asi dva roky. Pokud by doba výstavby byla jeden rok, což se asi tak dává očekávat, tak nejdříve za tři až čtyři roky by tam mohli bydlet první nájemníci," přiblížil časový horizont akce starosta Chebu Pavel Vanoušek. 

Ve třech domech by mělo být celkem 96 bytových jednotek nižšího standardu, které mají sloužit jako tzv. startovací byty pro mladé lidi. 

"Tím nižším standardem se rozumí, že ty byty by jednak malometrážní, jednalo by se o byty velikosti do 50 metrů čtverečních, a v jedné z alternativ se předpokládá, že by bylo vytápění na tuhá paliva, v druhé alternativě se počítá s tím, že by bylo vytápění plynem," popsal Vanoušek. 

V prostoru za železničním viaduktem, kde mají tři bytové domy vyrůst, se v současné době nachází několik zahrádek. Tato skutečnost by ale neměla přinést žádné komplikace, protože všechny pozemky patří do vlastnictví města a nájemní smlouvy k zahrádkám jsou uzavřeny na dobu neurčitou s výpovědní lhůtou tři měsíce. 

"Ovšem rozhodně bychom chtěli těm, kteří tam mají uzavřen řádný nájemní vztah, nabídnout jiné náhradní prostory na zřízení zahrádky," slíbil starosta. 

Podle předběžné kalkulace by měl celý projekt výstavby 96 sociálních bytů stát zhruba 55 milionů korun, z čehož vyplývá, že vybudování jednoho bytu nižšího standardu přijde v průměru na téměř 570 tisíc korun. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy