2002 – Cheb: Výběr zasíťování Průmyslového parku má zelenou (TV Západ)

V současné době již nic nebrání vypsání mezinárodního výběrového řízení na dodavatele stavebních prací pro chebský Průmyslový park. Pražská delegatura Evropské komise totiž v minulých dnech schválila také finanční část tendrové dokumentace, takže přibližně od poloviny února se budou moci začít hlásit účastníci výběrového řízení.

dezinfekce

Podle předběžného rozpočtu investora by měly celkové náklady na zasíťování 53 hektarů pozemků a výstavbu páteřních komunikací dosáhnout 160 milionů korun, z nichž Evropská unie přispěje dvěma miliony EUR a česká vláda pak milionem jedním. Chebská radnice ale doufá, že skutečná cena za provedení stavebních prací, která vzejde z výběrového řízení bude poněkud nižší. 

"Očekáváme, že realita bude asi o deset procent nižší, to je taková zkušenost 10-15 procent nižší, nežli je cena, která je rozpočtovaná," sdělil místostarosta Chebu Pavel Vanoušek. 

Náklady na výstavbu inženýrských sítí a komunikací lze ale snížit i po ukončení výběrového řízení. Jedna z doložek totiž opravňuje zadavatele, a to pro případ, že by konečná cena neodpovídala jeho představám, jednat s vítězem výběrového řízení o rozsahu požadovaných prací a případném dalším snížení nákladů. 

"Ovšem samozřejmě po dohodě s delegaturou Evropské komise. A tak, aby stále ještě ten projekt zůstal funkční, aby se nevybudovalo něco, co jen aby to bylo levné, tak aby to nebylo nefunkční," varoval Vanoušek. 

Samotná výstavba Průmyslového parku, který se bude nacházet v těsné blízkosti obchvatu města, má být podle plánu zahájena v září letošního roku a zasíťované pozemky by měly být případným investorům k dispozici zhruba o rok později. Přestože několik potencionálních zájemců o výstavbu průmyslových podniků se objevilo už nyní, jejich intenzivnější oslovování chce chebská radnice, ve spolupráci s vládní agenturou Czechinvest zahájit až po rozjezdu výstavby Průmyslového parku. Některé aktivity jsou ale vyvíjeny už v současnosti. Před nedávnem například vyšel v příloze amerického deníku Washington Times článek upozorňující na možnost v budoucnosti v blízkosti Chebu investovat. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy