2002 – Cheb: V novém domě vznikne 65 bytů (TV Západ)

Dvacetimilionovou dotaci ze Státního fondu rozvoje bydlení získala chebská radnice na výstavbu obytného domu, který vyroste v areálu bývalých Technických služeb v ulici K nemocnici.

dezinfekce

Celkové náklady na vybudování nového objektu s 65 nájemními byty velikosti převážně 2+KK, přitom mají dosáhnout výše zhruba 65 milionů korun. 

"Vzhledem k tomu, že počítáme se tím, že se ta výstavba zahájí v letošním roce, tak asi se nepodaří tuto dotaci vyčerpat celou v letošním roce, ale ta akce samozřejmě bude pokračovat do příštího roku," uvedl místostarosta Chebu Pavel Vanoušek.

S výstavbou domu by se mělo začít již září, přičemž v první fázi dojde k demolici stávajících dílen, garáží a dalších objektů 

"Dnes je to v nájmu, Rada už před zhruba 4 měsíci rozhodla o výpovědi té společnosti, která tam je. My jsme  ale s tou společností dále jednali a nabídli jí, že pokud dokáže specifikovat své představy o tom, co by od města potřebovala, tak že budeme hledat nějaké náhradní prostory, abychom nezpůsobili nějaké komplikace," vysvětlil Vanoušek. 

Pětašedesát nových bytů, u kterých bude moci nájemné dosáhnout výše až trojnásobku základní regulované sazby, má být dokončeno v průběhu příštího roku. Zatím ale ještě nebylo rozhodnuto na základě jakého klíče  bude radnice byty přidělovat.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy