2002 – Cheb: Sportoviště u základních škol posílí další u šestky (TV Západ)

Od počátku června je pro veřejnost opět zpřístupněno pět moderních venkovních hřišť u chebských základních škol, do jejichž rekonstrukcí včetně položení umělých povrchů radnice v minulých letech investovala částky od 4 do 9 milionů korun.

dezinfekce

Nadstandardní možnost sportovního vyžití ocenili dokonce i členové Federace inspektorů základních a středních škol zemí Evropské Unie, kteří se v Chebu účastnili nedávného kongresu na zdejší ekonomické fakultě. 

"Sama si tento program, který máme s využitím hřišť, okopírovala u pana Šverdíka z Domu dětí a mládeže s tím, že ho bude prosazovat i v těch zemích Evropské Unie jako takový model," uvedl místostarosta Chebu Petr Jakš. 

Školní sportoviště jsou pro veřejnost přístupná v době po skončení vyučování, konkrétně od 14 do 20 hodin, a také pochopitelně o víkendech a školních prázdninách. Město přitom na jejich provoz každoročně přispívá částkou přesahující 300 tisíc korun. 

"My platíme dozor na těch hřištích a zároveň půjčujeme míče, sítě, síťky na ping pong, pálky. A to obnovujeme každým rokem," dodal Jakš. 

V současné době se navíc nákladem 8 milionů korun dokončuje další moderní hřiště s umělým povrchem u šesté základní školy. Za krytým plaveckým bazénem tak budou k dispozici atletický ovál s šedesátimetrovou rovinkou, dvěma doskočišti a vržišti, víceúčelové hřiště na košíkovou, házenou a malou kopanou, hřiště na volejbal a tenisový kurt s umělou trávou. Toto nové sportoviště by přitom mělo začít sloužit již od počátku letních prázdnin. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy