2002 – Cheb: Radnice plánuje až 30 malých domků za 700 tisíc (TV Západ)

Téměř 30 jednoduchých řadových domků by podle záměru chebské radnice mělo vyrůst v lokalitě Klášterní mlýn nacházející se za sídlištěm Skalka. Výstavbu přitom ale nebude organizovat samo město ale soukromá firma, která má vzejít z připravovaného výběrového řízení.

dezinfekce

Vedení radnice chtělo původně organizací celého projektu pověřit pardubickou společnost CZ Holding, která má s podobným typem výstavby již zkušenosti, Zastupitelstvo ale nakonec rozhodlo o vypsání výběrového řízení. Vítězná firma by přitom měla provést nábor zájemců, ve spolupráci s nimi zajistit financování a dodavatelsky realizovat i samotnou výstavbu. 

"Já jsem to tam zdůvodňoval. My jako investor v současné době, při množství investičních akcí, které zajišťujeme, nejsme schopni soustavně se věnovat přípravě této další lokality pro bytovou výstavbu," popsal místostarosta Chebu Pavel Vanoušek. 

Výstavba přízemního řadového domku s bytem 2 + kuchyňský kout o velikosti 50 metrů čtverečních, zahradou a vlastním parkovacím místem, by se podle představ radnice měla vejít do 1 milionu korun. V případě, že by ale město realizaci projektu podpořilo například vložením pozemků nebo vybudováním inženýrských sítí, dala by se cena domku stlačit až k hranici 700 tisíc korun, a to i přesto, že podle předběžných informací Ministerstvo pro místní rozvoj neposkytne na tento typ výstavby státní příspěvek. 

"Protože se nejedná o výstavbu klasických bytových domů," uvedl důvod Vanoušek. 

Radnice ale i přes tuto komplikaci předpokládá, že se podaří najít dostatečný počet zájemců o nové bydlení. 

"Ten prodej volných bytových jednotek ukázal, že je tu jistá skupina, a já si myslím, že jsou to přinejmenším desítky, možná i stovky rodin, pro které by bylo řešením, kdyby byl připraven nějaký takovýto typ výstavby, do kterého oni by mohli vstoupit svými vlastními prostředky a pořídit si tak tímto způsobem své bydlení," dodal místostarosta Vanoušek. 

Vítěz výběrového řízení na organizaci celého projektu by měl být znám zhruba v horizontu tří měsíců a nedlouho poté by vybraná firma měla začít s jeho samotnou realizací. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy