2002 – Cheb: První etapa zastřešení zimního stadionu byla zahájena (TV Západ)

Počátkem srpna byly zahájeny stavební práce na první etapě rekonstrukce chebského zimního stadionu, jejíž hlavní součástí bude dlouhá léta plánované zastřešení ledové plochy. Celkové náklady na tuto etapu přesáhnou částku 40 milionů korun a budou kompletně hrazeny z rozpočtu města.

dezinfekce

"V rámci té první etapy by se mělo vybudovat zastřešení, nové příchody do areálu zimního stadionu, ovšem ne všechny a měl by se vybudovat základ tribuny a základ pro zázemí toho stadionu. To znamená pro šatny a prostory pro veřejnost," vyjmenoval objem prací místostarosta Chebu Pavel Vanoušek. 

Úvodní etapa rekonstrukce zimního stadionu má být přitom dokončena ještě v průběhu letošního roku.

"Přestože tam došlo k jistému zdržení při předání stanoviště a při uzavření smlouvy, tak firma, která to bude provádět – Metrostav, přislíbila, že dodrží ten původní termín, tj. že dokončí dílo do konce listopadu. Po tom bude technická přejímka, takže od půlky prosince by měl ten stadion fungovat," dodal Vanoušek. 

V současné době se již začíná zpracovávat projektová dokumentace druhé etapy rekonstrukce. Termín její realizace bude ale záviset na rozhodnutí příštího zastupitelstva. V případě, že se potřebné finance najdou v rozpočtu města na příští rok, mohl by být zimní stadion kompletně dokončen již v jeho průběhu. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy