2002 – Cheb: Prodej šesti bytů zablokovalo Zastupitelstvo (TV Západ)

Již podruhé během krátké doby, a tentokrát rozdílem jediného hlasu, neschválili chebští Zastupitelé prodej šesti uvolněných obecních bytů vítězům výběrového řízení, kteří formou tzv. obálkové metody, nabídli nejvyšší cenu.

dezinfekce

Titíž Zastupitelé se přitom v průběhu loňského roku shodli na tom, že volné byty, nacházející se v domech určených k privatizaci, budou prodávány právě touto metodou, přičemž přednost mají mít lidé, zapsaní v seznamu uchazečů o přidělení obecního bytu. Již tenkrát ale zvolený postup rozdělil členy Zastupitelstva na dva tábory.

"Je to interpretováno tak jako – nechceme byty pro bohaté v Chebu a radnice rozprodává byty – to není pravda. Když porovnáte 2,5 tisíce prodaných bytů, tak těch 27 jsou promile procenta. Čili to je strašně málo, je to nesrovnatelné," komentoval situaci místostarosta Chebu Petr Jakš. 

Nyní, při schvalování prodejů konkrétních bytů vítězům výběrových řízení, tedy závisí výsledek hlasování na tom, kolik příznivců či odpůrců přímé metody prodeje na Zastupitelstvu přítomno, což pochopitelně vnáší do řad zájemců o získání bytů nejistotu. Vedení radnice proto začíná uvažovat o změně podmínek, za kterých by se byty prodávaly. 

"Jestli za trojnásobek odhadní ceny a ne za výběrovou cenu. Musí tam být jiná technická možnost. Nemůžete přijít se stejným materiálem tak dlouho až se schválí. Bude tam nějaký jiný návrh jak to jinak udělat," naznačil další kroky radnice místostarosta Jakš. 

Vedení radnice chce za současné komplikované situace alespoň dokončit prodej těch bytů, u kterých již přípravy pro převod z majetku města probíhají.  

"Jedna z možností je, že by se to schválilo jen u těch bytů, které nějakým způsobem už jsou teď v prodeji. Kde byly odhady, kde jsou smlouvy před podepsáním, kde proběhli znalci a aby se vše vyúčtovalo," dodal Jakš. 

Do této doby město prostřednictvím výběrových řízení prodalo 14 uvolněných bytů. Kromě šesti bytům, u nichž se díky postoji Zastupitelstva zadrhl, se nyní chystá vypsání dalších 13 výběrových řízení a prodej dalších zhruba 10 bytových jednotek je připravuje. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy