2002 – Cheb: Plány na dostavbu Skalky získaly ověřovací studii (TV Západ)

Zhruba 200 nových bytových jednotek by mohlo během následujících let vyrůst na chebském sídlišti Skalka v momentálně nevyužité lokalitě nad přehradní nádrží.

dezinfekce

Město si již nechalo vypracovat ověřovací studii dostavby sídliště, která měla zjistit, jaká je kapacita zdejších inženýrských sítí a jak vysokou částku by si nová bytová výstavba vyžádala. Z nedávno dokončené studie vyplývá, že náklady na vybudování sítí nebudou příliš vysoké. 

"Jedním z důvodů je taky to, že tady je předběžný příslib jednatele společnosti TEREA, že TEREA by tam vybudovala topný kanál, což by jinak představovalo poměrně značný náklad, který by zatížil tu výstavbu. Takže toto by byla investice společnosti TEREA," uvedl místostarosta Chebu Pavel Vanoušek. 

Vedení radnice počítá s tím, že by výstavba několika obytných domů a zhruba třiceti řadových domků mohla být v této lokalitě zahájena nejdříve v horizontu dvou let. 

"Teď jsme začali a ta doba na přípravu to je tak, v optimálním případě, skutečně když se tam nevyskytnou žádné komplikace, a tady by možná žádné komplikace nemusely být, minimální doba na přípravu jsou ty dva roky," přiblížil časový rámec Vanoušek. 

V krátké době by se proto mělo začít s dalším, detailnějším dopracováním studie dostavby sídliště Skalka tak, aby následně mohlo již dojít k vydání Územního rozhodnutí. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy