2002 – Cheb: Novým trenérem fotbalového Unionu se stal Dejmal (TV Západ)

Od poloviny července se na nadcházející sezonu krajského přeboru připravují fotbalisté chebského Unionu. Nejvýznamnější změnou, ke které došlo v průběhu letní přestávky, je příchod nové trenérské dvojice Jindřich Dejmal, Miroslav Kriek.

dezinfekce

Pro novou sezonu může Jindřich Dejmal, který má řadu ligových zkušeností například z pražské Slavie či Českých Budějovic, Drnovic nebo naposledy slovenského Prešova, počítat téměř s nezměněným hráčským kádrem. Tým opustili pouze hostující David Čáp a brankář Jiří Hrubý.

Z nových tváří se, poté co nevyšel přestup zkušeného Romana Kalána z týmu karlovarských Buldoků, do přípravy zapojili pouze dorostenci Jan Větrovec, Martin Klepáček a Tomáš Boháč. 

"Tak my hlavně musíme docílit toho, aby diváci, kteří se na nás přijdou podívat, viděli, že víme, co chceme hrát. Protože to je můj úkol, aby to mužstvo dostalo svojí tvář. Udělal jsem pár změn v rozestavění hráčů, tzn. změnil jsem některé posty, zkouším to. A myslím si, že to je hlavním úkolem, abychom přesvědčili všechny kolem, že to myslíme vážně, a že na ten fotbal se dívat. To, že ti hráči, ať chci nebo nechci, těžko srovnávat hráče v první lize a oblastním přeboru, když oni ještě chodí do práce, ale myslím si, že přinejmenším na technické úrovni jsou na výši a myslím si, že to fotbalové myšlení a to, co od nich vlastně chceme, budou schopni pochopit a myslím, že to zvládneme," popsal situaci a výhled mužstva Union Cheb jeho nový trenér Jindřich Dejmal. 

Kapitán týmu Švajner se v přípravných zápasech vrátil post zadního stopera, odkud může lépe organizovat hru celé obrany. S přechodem na systém s pouze třemi obránci souvisí stažení středního záložníka Hynka na post záložníka defenzivního. Rychlonohý Dočekal se pak vysunul více dopředu, takže hraje jakéhosi staženého útočníka a díky tomu by měl mít více možností k ohrožení soupeřovy branky. 

"Chtěl bych a jsem rád, že se mi to i daří, aby se dostavovalo co nejvíce hráčů na trénink. Protože pak může ten trénink nějak vypadat. Já jsem to i před mým angažování Dr. Němcovi, se kterým se léta znám, protože jsem s ním působil i pracovně, řekl, že moje funkce tady přes týden je ta, abych trénoval jako bychom trénovali v lize, tzn. ta samá náplň. A že to ani jinak neumím. A kdyby sem mělo chodit jen sedm hráčů, tak že by nemělo význam, abych tady vůbec byl, protože to by bylo zbytečné," namítl Dejmal. 

Od blížící se nové sezony dochází k reorganizaci bývalé oblastní soutěže, která se rozdělila na přebory Karlovarského a Plzeňského kraje. Díky této změně Unionu ubyla řada kvalitních soupeřů, takže se počítá s tím, že by měl být nejvážnějším kandidátem na postup do vyšší divize. 

"Slyším kolem sebe jen to, že my jsme jediní favorité a nic jiného se nemůže stát, než že Cheb postoupí. Samozřejmě to je našim přáním, ale zase na druhé straně já jsem realista. Já tu soutěž neznám, i kdym mi říkají, že je relativně oslabena tím, že Karlovarský kraj se oddělil od Plzeňského a ty soutěže budou prakticky také oddělené od sebe, ale já budu hovořit až po, dá se říci, té soutěži. Jak se říká, zajíci se počítají až po honu a já si myslím, že každý se na nás bude chtít vytáhnout," dodal Dejmal. 

První mistrovský zápas čeká fotbalisty Unionu již v sobotu 10. srpna, kdy se v Aši střetne od 17 hodin s místní Jiskrou. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy