2002 – Cheb: Nově nabytou Bismarckovu věž chce město opravit (TV Západ)

Rozpadající se Bismarckova věž na Zelené hoře nedaleko Chebu se po mnoha letech chátrání snad již v dohledné době dočká opravy. Město Cheb před nedávnem zjistilo, že kamenná věž pocházející z roku 1909 je jeho historickým majetkem.

dezinfekce

Radnice proto v současné době zajišťuje zápis této historické památky do Katastru nemovitostí a zároveň jedná s majiteli pozemků pod věží o jejich prodeji městu. Z důvodu celkového havarijního stavu věže ale musela radnice nyní přistoupit k jejímu dočasnému uzavření. 

"Chceme ale s tím velmi rychle něco udělat a myslím si, že tento námět je schůdný. Právě ze společného Fondu malých projektů, takže velmi rychle něco příští rok by mohlo být v Programu rozvoje a domnívám se, že by se mohlo zase toto - vyhlídka, věž - zpřístupnit," popsal starosta Chebu Václav Jakl. 

V rámci rekonstrukce věže se by se město také chtělo pokusit dosáhnout vykácení stromů v jejím okolí. Letitý lesní porost je totiž v současnosti již vyšší než samotná stavba, takže z věže není prakticky žádný rozhled. 

"V rámci obnovy lesa je možné některé staré stromy nahradit novými, takže to není úplně nereálné. Takže i tento problém by mohl být takto vyřešen," dodal Jakl. 

Snad již v průběhu příštího roku by se tak Bismarckova věž opět mohla stát vyhledávaným cílem výletů a procházek obyvatel i návštěvníků Chebu. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy