2002 – Cheb: Nová palubovka vyšla na 4 miliony a vydrží 40 let (TV Západ)

Nové palubovky se průběhu letních měsíců dočkala chebská sportovní hala Lokomotivy. Oprava začala již v polovině června demontáží dosluhující podlahy z roku 1990 a dokončena byla počátkem září.

dezinfekce

Jako materiál byl přitom použit americký javor, který se v porovnání s tradičním bukem či duben vyznačuje nesrovnatelně vyšší tvrdostí, odolností i pružností. Špičkové kvalitě také odpovídají náklady na výměnu podlahy, které přesáhly částku 4 milionů korun. 

"Podařilo se nám z Investičního fondu ČSTV sehnat příspěvek ve výši 2,9 milionu, což byla ta základní suma potřebná k úhradě. A město Cheb a díky Zastupitelstvu nám přispívá částkou 250 tisíc a zbytek musíme dofinancovat z vlastních zdrojů," uvedl tajemník TJ Lokomotiva Cheb František Vondrášek. 

Chebská sportovní hala se tak nyní může pochlubit palubovkou na jaké odehrály všechny halové míčové sporty při Olympijských hrách v Atlantě, a kterou disponují v rámci celé ČR pouze dvě další hřiště. Neméně podstatnou výhodou použitého materiálu je také jeho vysoká životnost. Dodavatelská firma poskytuje na materiál i provedení pětiletou záruku a životnost podlahy je pak dokonce 40 let. Pro dosažení takto špičkových parametrů musely být ale před samotným položením palubek nejdříve provedeny náročné stavební úpravy podkladu. 

"Museli jsme řešit i jeden problém z minulosti, kdy spodní betonová deska byla nerovná a pro položení této palubovky bylo zapotřebí udělat absolutní rovinu, kdy na pět metrů musela být rovina maximálně dva milimetry. Takže jsme dělali celou novou betonovou desku, což je více než 1200 čtverečních metrů," dodal Vondrášek. 

Svůj křest ohněm zažije nová palubovka již 7. září, kdy v chebské sportovní hale sehrají místní házenkářky úvodní domácí zápas premiérového ročníku Česko-slovenské Interligy, ve kterém hostí celek Interu Bratislava.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy