2002 – Cheb: Nezaplacení za Dragoun se bude řešit právní cestou (TV Západ)

Šedesát milionů korun, které odmítají vietnamští obchodníci sdružení ve firmě Lanzaro zaplatit městu Cheb za pronájem obří tržnice Dragoun na příští dva roky, nakonec nezpůsobí problémy s realizací původně plánovaných investičních akcí

dezinfekce

Chybějící částku se totiž radnici podařilo nahradit díky dodatečným výnosům z daní, s nimiž původní návrh rozpočtu nepočítal. 

"To je nová metodika, která přišla, která v době, kdy se sestavoval rozpočet, tak nebyla nebo se neznala. Nevědělo se, jak budou vypadat. Takže po tom nové propočtu se našlo 65 milionů asi přibližně," potvrdil příjem místostarosta Chebu Václav Jakl. 

V návrhu rozpočtu města na příští rok, který Rada předloží Zastupitelům, již 60 milionová suma za nájemné Dragounu nefiguruje.

"To ale vůbec neznamená, že se této částky vzdáváme nebo, že nad tím nějak lámeme hůl. Tu částku samozřejmě chceme získat a získáme jí. Učiníme pro to všechny kroky," zdůraznil místostarosta Pavel Vanoušek. 

Chebská radnice považuje nezaplacení nájemného za porušení smlouvy ze strany společnosti Lanzaro, které může v konečném důsledku vést až k výpovědi z nájmu, který má podle smlouvy trvat až do konce roku 2005. Město chce proto vzniklou situaci řešit právní cestou. Asijským obchodníkům nejprve navrhne další termín pro zaplacení nájemného a poté se pravděpodobně obrátí na soud, který by měl celý spor definitivně vyřešit. 

"My nemáme ani prostředky na to, abychom nějakým způsobem obsadili tržnici, ty pokusy tady byly za starosty Miky. Sami víte, kam to vedlo. Tzn. že nám nezbývá nic jiného než jít právní cestou, čekat na rozhodnutí soudu a v podstatě, pokud tady je ta smlouva na 5 let, tak by jí město mělo dodržet, ať se nám to líbí nebo ne a pokud by nebyla plněna, tak můžeme dělat další kroky k uzavření tržnice třeba, ale na základě soudního rozhodnutí, protože jinak jdeme zase do předem prohrané bitvy," popsal starosta Chebu Jan Svoboda. 

Důvodem, proč firma Lanzaro odmítá 60 milionů za pronájem tržiště na příští dva roky zaplatit, je skutečnost, že údajně nevěděla, že stánky a některé mobilní objekty patří bývalému správci areálu, společnosti Senzo. Ta přitom po asijských obchodnících požaduje úhradu za jejich užívání.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy