2002 – Cheb: Město získalo budovu Okresu do výpůjčky (TV Západ)

Budovu Okresního úřadu v ulici 26. dubna dostane od státu do bezúplatné zápůjčky na dobu neurčitou město Cheb. Radnice totiž musí v důsledku probíhající reformy veřejné správy od 1. ledna příštího roku zajistit fungování řady agend, které od zanikajícího Okresního úřadu převezme.

dezinfekce

Se zapůjčením budovy musí ale nejprve ještě vyjádřit souhlas městské Zastupitelstvo.

"K tomu, aby se tato záležitost stvrdila naším Zastupitelstvem, že město má zájem o zápůjčku této budovy, svoláváme na čtvrtek 18. července mimořádné jednání Zastupitelstva, kde by Zastupitelstvo mělo s tímto vyslovit souhlas, protože to je nezbytné pro další jednání," popsal místostarosta Chebu Pavel Vanoušek. 

Od počátku příštího roku přejde na chebskou radnici 88 zaměstnanců zanikajícího "Okresu" včetně příslušného objemu mzdových příspěvků. Získáním budovy Okresního úřadu do zápůjčky tak radnice vyřeší problém s jejich umístěním. 

"Podle zásad, které schválila Vláda, tito pracovníci přecházejí se svým vybavením včetně výpočetní techniky, přičemž jsou tam stanoveny i nějaké zásady pro dělení toho dalšího majetku," dodal Vanoušek. 

Jako variantu k zapůjčení budovy nabídl stát městu poskytnutí finančního příspěvku na vyřešení kapacitních problémů a to ve výši maximálně 17,5 milionu korun. Takto nízká částka by ale získání případně vybudování potřebných kancelářských prostorů v žádném případě nestačila. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy