2002 – Cheb: Město převezme okresní knihovnu (TV Západ)

Značnou finanční zátěž bude pro chebskou radnici znamenat převzetí zdejší knihovny od zanikajícího Okresního úřadu, ke kterému dojde na základě zákona o přechodu některých kompetencí od počátku příštího roku.

dezinfekce

Podle vedení knihovny bude totiž na zajištění provozu v roce 2003 z rozpočtu potřeba uvolnit téměř 7 milionů korun. 

"Nějaké výrazné úspory, redukce zaměstnanců nebo činností asi nelze předpokládat, možná nějaké nevýznamné," konstatoval starosta Chebu Václav Jakl. 

Knihovna, která se stane příspěvkovou organizací města, má v současné době po Chebu šest pracovišť s celkem 26 zaměstnanci, přičemž by podle vedení radnice, měl být dosavadní rozsah víceméně zachován. Z tohoto důvodu nebude zřejmě možné provést žádná významná zeštíhlující opatření. Jediným finančním příspěvkem na provoz knihovny z mimoměstských zdrojů by přitom měla být 350 tisícová částka od Krajského úřadu. 

"Nějaké prostředky získáme i pravděpodobně i od Krajského úřadu, protože dva zaměstnanci tam vykonávali regionální činnost, ale v rámci těch 5 – 6 milionů to není částka podstatná," dodal Jakl. 

O tom, kolik peněz poputuje v příštím roce z městského rozpočtu na provoz knihovny, tedy v podstatě i o tom, zůstane-li zachován rozsah poskytovaných služeb, budou muset v konečné fázi rozhodnout chebští Zastupitelé.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 27.09.2022 12:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy