2002 – Cheb: Koupaliště Skalka projde úpravami (TV Západ)

Dva miliony korun chce chebská radnice v letošním roce investovat do obnovy již několik let chátrající plovárny na přehradní nádrži Skalka. V současné době se již zpracovává studie budoucí podoby areálu a jakmile to počasí dovolí, začne se s demolicí stávajícího, již značně zchátralého zařízení plovárny.

dezinfekce

V průběhu letošního roku by se měl také začít řešit dlouhodobý problém, kterým se odkanalizování celého areálu.  

"Vzhledem k tomu, že určitě Povodí nebude souhlasit s tím, aby se nějaké odpadní vody pustily do přehrady a budou se muset vést až za přehradní hráz, tak to bude poměrně nákladné," poukázal na budoucí náklady místostarosta Chebu Pavel Vanoušek. 

V letních měsících letošního roku, kdy by již měly být hotovy nejnutnější úpravy, by mohla plovárna, a to alespoň částečně začít sloužit veřejnosti. 

"Když se někdo bude chtít vykoupat, tak ať se vykoupe, ale ne že by to mělo charakter veřejného koupaliště," dodal Vanoušek. 

Přestože celková rekonstrukce plovárny bude dokončena až v následujících letech, radnice přesto doufá, že se jí už pro letošní letní sezonu podaří najít zájemce, který by si v areálu zřídil půjčovnu loděk, šlapadel a podobného vybavení.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy