2002 – Cheb: K bytovému domu K nemocnici město založí družstvo (TV Západ)

Ještě do konce letošního roku má dojít k založení bytového družstva za účelem vybudování nového obytného domu na místě bývalého areálu Technických služeb v chebské ulici K nemocnici.

dezinfekce

Město, které má již na výstavbu přislíbenu 22milionovou dotaci ze Státního fondu rozvoje bydlení, přitom musí mít v budoucím družstvu na základě podmínek fondu minimálně 51% majetkový podíl. Samotná stavba domu má být pak zahájena počátkem příštího roku. 

"To staveniště je v současné době připraveno, možná že jste zaregistrovali, že tam nákladem asi 2,5 milionu korun proběhla demolice toho původního objektu, takže vše je připraveno k tomu, aby byla zahájena výstavba," potvrdil místostarosta Chebu Pavel Vanoušek. 

Celkové náklady na vybudování obytného domu mají dosáhnout částky zhruba 72 milionů korun. Družstvo, které město založí prostřednictvím své společnosti CHETES, si tak bude muset ještě vzít asi 50milionový hypoteční úvěr. Ten bude splácen jednak z jednorázových vstupních příspěvků budoucích družstevníků a zbytek pak z peněz vybíraných formou nájemného. 

"Ten návrh se pohybuje od 150 tisíc asi do 300 tisíc korun s tím, že samozřejmě o tomto je možno dále individuálně jednat, protože ten, kdo bude ochoten a schopen dát větší ten první podíl, tak samozřejmě se mu potom sníží splátky toho úvěru, tedy v podstatě bude platit menší nájemné. A to nájemné potom vychází asi kolem 4 tisíc korun měsíčně," přiblížil Vanoušek. 

Výstavba nového domu, kde bude 61 bytových jednotek o velikosti 1+1 až 3+KK, z nichž tři, které zaplatí a následně pronajme město, budou bezbariérové, má být dokončena  v březnu roku 2004.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy