2002 – Cheb: Házenkářky porazily Veselí na Moravě (TV Západ)

Ve druhém kole nadstavbové části ženské extraligy hostily chebské házenkářky tým Veselí na Moravě. Hráčky Casina chtěly v tomto duelu odčinit vysokou prohru z předešlého zápasu ve Zlíně.

dezinfekce

V sestavě domácího týmu se po téměř dvouleté pauze znovu objevila Věra Heřmánková, za svobodna Hájková, a také uzdravená Gabriela Bartusková. Trenér Moulis ale naopak nemohl v tomto duelu počítat se zraněnými Kovačíkovou a Wünschovou. 

Úvod utkání byl více než vyrovnaný a ještě v 15 minutě svítilo na tabuli skóre 6:6. Pak se ale do branky postavila gólmanka Prošková, která hned na úvod pochytala tři nebezpečné soupeřek a nástup Casina začal postupně narůstat. Když ve 28. minutě proměnila Humlová nařízenou sedmičku, vedly domácí hráčky již pětibrankovým rozdílem, který nakonec vydržel až do konce první půle. Do kabin se odcházelo za stavu 14:9. 

Úvod druhé půle vyšel lépe hráčkám Casina, které si vybudovaly až osmibrankové vedení. Pak ale přišel několikaminutový herní útlum a Moravankám se podařilo vedení domácích zkorigovat na 18:13 a pětibrankový rozdíl vydržel až do poloviny druhé půle. 

V následující šestiminutovce se zhruba tři stovky diváků nedočkali branky ani na jedné straně. Střeleckou smůlu protrhla až Bartusková, která v minutě 22. zvýšila vedení domácích na 22:16. Moravankám se pak sice podařilo dvakrát skórovat, ale závěr utkání se odehrál v režii hráček Casina, které nakonec díky dvěma vstřeleným brankám v poslední minutě zvítězily osmibrankovým rozdílem 26:18. Příští domácí zápas sehrají chebské házenkářky 16. února, kdy od 18 hodin hostí soupeřky z Kunovic. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy