2002 – Cheb: Fotbalisté Unionu těsně porazili Přimdu (TV Západ)

V úvodním zápase jarní části oblastního přeboru hostili chebští fotbalisté tým Tatranu Přimdy. Začátek tohoto utkání byl plný nepřesností a čtyřem stovkám diváků příliš fotbalové krásy nenabídl. Domácí poprvé vážněji zahrozili až v 19. minutě, kdy střela útočníka Čápa z rohu šestnáctky jen těsně minula bránu.

dezinfekce

O 9 minut později měl ale už přesnější mušku Kuna, který po milimetrovém pasu Čížka s přehledem obstřelil hostujícího brankáře a poslal Union do vedení. 

V 41. minutě bylo ale vyrovnáno. Na Kupilíkův rohový kop nejvýše naskočil hráč prvoligového Unionu a později pražské Sparty Jan Sopko a přesnou hlavičkou nedal gólmanovi Hrubému nejmenší šanci. V posledních sekundách první půle dostali šanci zahrávat rohový kop také domácí. Hostující obrana ho ještě sice odvrátit před šestnáctku, ale následující přízemní centr z levé strany už našel nohu Švajnera a Union tak do kabin s jednobrankovým vedením. 

Hned v úvodních pěti minutách druhé půle měli domácí dvě slibné šance. Kuna nejprve po pěkné individuální akci vystřelil z hranice šestnáctky těsně vedle a vzápětí hostující obrana v poslední chvíli odvrátila nebezpečný centr směřující na volného Čápa. V 64. minutě byl ale stav utkání opět vyrovnaný. Po Kupilíkově rohu znovu nebezpečně hlavičkoval Sopko, a přestože si brankář Hrubý na míč sáhl, ten přeci jen nakonec skončil v síti. 

Odpověd domácích ale byla tentokrát blesková. Pouhou minutu po vyrovnání strhl opět vedení na stranu Unionu Čížek, který prudkou ranou prostřelil brankáře Berku. Pojistku pak měl ještě v 85. minutě na kopačce Čáp, ale v dobré pozici trefil pouze boční síť, takže stav 3:2 nakonec vydržel až do závěrečného hvizdu rozhodčího Špaka. 

Díky vítězství si Union upevnil své postavení na druhé příčce tabulky s osmibodovým odstupem na vedoucí Doubravku. Právě tohoto leadera soutěže chebští fotbalisté hostí v příštím domácím zápase, který se hraje 31. března od 15 hodin. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 06.04.2022 12:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy