2002 – Cheb: Fond rozvoje bydlení posílí o 5 milionů korun (TV Západ)

Jedenadvacet majitelů bytů a obytných domů v Chebu získá v letošním roce na opravy svých nemovitostí výhodné půjčky z Fondu rozvoje bydlení. Zastupitelstvo totiž před nedávnem mezi žadatele rozdělilo více než 3 miliony korun.

dezinfekce

"Pokud jde o úročení, tak ty sazby jsou poměrně výhodné. Výhodná je i doba splatnosti. Procento úročení se liší podle toho, pro jaký účel jsou ty peníze využity. Pro eventuální zájemce – ti si mohou ty konkrétní podmínky zjistit na Finančním odboru Městského úřadu," vysvětlil místostarosta Chebu Pavel Vanoušek. 

Žadatelé z řad majitelů bytů a bytových domů mohou od města získat půjčku například na opravy střech a fasád domů, vybudování inženýrských sítí, půdních vestaveb nebo rekonstrukci sociálních zařízení. Radnice přitom počítá s tím, že další termín pro podávání žádostí bude vyhlášen ještě v průběhu letošního roku.

"Další kolo podávání přihlášek bude na podzim tohoto roku. Zastupitelstvo rozhodlo, že v termínu do 31. října bude do Fondu doplněno 5 milionů korun, které byly získány z výnosů privatizace části bytového fondu, a že ještě v letošním roce bude vyhlášeno jedno kolo půjček. To bude vyhlášeno rozhodnutím Zastupitelstva a bude to zveřejněno," dodal Vanoušek. 

Zastupitelstvo navíc před nedávnem schválilo rozšíření okruhu investic, na něž bude město půjčky, které v některých případech dosahují výše až v řádu statisíců korun, poskytovat. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 09.07.2022 12:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy