2002 – Cheb: Bytový dům K nemocnici se bude splácet 20 let (TV Západ)

Výstavbu nového obytného domu s 61 bytovými jednotkami, který má do března roku 2004 vyrůst na místě bývalého areálu Technických služeb v chebské ulici K nemocnici, bude zajišťovat bytové družstvo, které společně vytvořili městská společnost CHETES a developerská firma EUBE.

dezinfekce

Ta přitom zajistí financování prostřednictvím hypotečního úvěru, dozor nad výstavbou či nábor zájemců o bydlení v novém domě, kteří se ale, jak se původně předpokládalo, nestanou členy družstva ihned.  

"Ale v okamžiku, kdy dojde ke kolaudaci té stavby, tak bude přibírat další členy. A ti další členové, to budou ti budoucí uživatelé toho bytu, oni složí nějaké členský příspěvek do toho družstva, ten už je stanoven na výši 25 tisíc korun," uvedl místostarosta Chebu Pavel Vanoušek. 

Noví družstevníci zároveň budou muset za byt zaplatit jednorázový poplatek ve výši od 150 do 300 tisíc korun, a to podle velikosti bytové jednotky. Až poté s nimi bude uzavřena nájemní smlouva.

"S tím, že v té nájemní smlouvě bude, že pokud budou řádně platit nájemné, ze kterého se bude splácet hypotéka, kterou si to družstvo vezme, tak že po 20 letech ten byt přejde do jejich osobního vlastnictví," dodal Vanoušek. 

Měsíční nájemné by se přitom mělo pohybovat v rozmezí od 2,5 do 4,5 tisíce korun. Výstavba domu, která bude zahájena počátkem příštího roku, přijde vyjde zhruba na 72 milionů. Dvaadvacetimilionovou dotací na ni přispěl Státní fond rozvoje bydlení, zbytek pak bude hrazen prostřednictvím hypotečního úvěru.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy