2002 – Cheb: Byl vybrán dodavatel stavby Průmyslového parku I (TV Západ)

Výběrové řízení na dodavatele stavby chebského průmyslového parku sice má už svého vítěze, ale jeho jméno bude zveřejněno až po podpisu smlouvy. Do té doby výběrové řízení totiž nelze, a to i přesto, že výběrová komise již svoje jednání uzavřela, považovat za ukončené.

dezinfekce

"Protože to výběrové řízení neprobíhá podle zákona o veřejných zakázkách. To probíhá podle metodiky Evropské Unie a končí teprve v okamžiku podpisu smlouvy o provedení díla oběma stranami. Teprve potom se zveřejní konkrétní informace kdo z těch navrhovatelů byl eventuálně vyřazen a z jakých důvodů a další podrobnosti," vysvětlil místostarosta Chebu Pavel Vanoušek. 

Výběrová komise, složená ze zástupců chebské radnice, pražské delegatury Evropské Unie či Ministerstva pro místní rozvoj, vybírala z osmi uchazečů, kteří museli ve prospěch města složit finanční garanci ve výši 60 tisíc EUR a navíc být ze zemí Evropské Unie, případně kandidátských. Nabízené ceny za provedení stavby se přitom pohybovaly v rozmezí od více než 4 do 7 milionů EUR. Výběrová komise nakonec dala přednost nejnižší nabídce ve výši 4.363.000 EUR, kterou předložila firma registrovaná v České republice. 

"Ta cena navrhovatele s nejnižší nabídkou je v relaci se kterou se počítalo, dokonce bych si troufl říci, že i o něco málo nižší, nežli jsme si mysleli, že by mohla být," doplnil Vanoušek. 

Smlouva o provedení díla má být s vítěznou firmou podepsána v průběhu června a se zahájením samotné výstavby se pak počítá v srpnu či září. Na vybudování inženýrských sítí a páteřních komunikací budoucího chebského průmyslového parku, který vyroste na pozemcích v blízkosti obchvatu města o rozloze zhruba 50 hektarů, přispěla 2 miliony EUR Evropská Unie a milionem jedním pak česká vláda.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy