2001 – Sokolov: Žáky ve školách vystřídali stavebníci (TV Západ)

Na většině sokolovských základních škol lze v těchto dnech zastihnout stavebníky, kteří již tradičně využívají nepřítomnosti žáků v průběhu letních prázdnin k provádění nutných oprav.

dezinfekce

„Tak samozřejmě kromě těch menších prací, které si zařizuje škola, jako malování apod., se dělají velké práce,“ řekl Lubomír Novotný.

Během letošních prázdnin se např. dokončuje generální rekonstrukce rozvodů topení v Základní umělecké škole na Starém náměstí či se budují zcela nová sociální zařízení na centrální 2. ZŠ. Nejnákladnější investiční akcí je pak rozsáhlá oprava výměníkové stanice na 3. ZŠ na ulici Boženy Němcové, která byla posledním školským zařízením ve městě, jehož vytápění ještě nevyhovovalo současným standardům. 

„Zatím, co jsme na základních školách dělali rekonstrukce výměníku, tak vesměs se tam jedná o úspory řádově kolem 20 až 30 % tepla. Čili významný příspěvek do hospodaření školy. Škola má právní subjektivitu, pokud má stejné peníze, ušetří na teple a může to věnovat do vybavení školy a poté ta úroveň školy stoupá,“ vysvětlil místostarosta. 

Náklady na tyto letošní tři nejvýznamnější stavební úpravy sokolovských škol, které jsou hrazeny z rozpočtu města, přesáhly částku 3,5 milionu korun. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy