2001 – Sokolov: Úpravy K.H.Borovského zlepší parkování (TV Západ)

V nejbližší době by měla být zahájena rekonstrukce uzavřeného prostoru mezi bloky obytných domů v ulici K.H.Borovského v centru Sokolova. Radnice chce jeho úpravou přispět ke zkulturnění vnitrobloku. Z tohoto důvodu také nebude pokácen žádný ze vzrostlých stromů. Zároveň chce zvýšit počet zdejších parkovacích míst. V současné době je zde totiž místo pro 20 automobilů. Počet zaparkovaných je vždy ale minimálně dvojnásobný. Schválený projekt proto počítá s 48 parkovacími místy.

dezinfekce

„Kolem projektu byla i diskuse s občany. Jejich náměty jsme zakomponovali do projektu. S občany ještě tento konečný projekt budeme konzultovat,“ řekl místostarosta Jaromír Dvořák. 

Průjezd do upraveného vnitrobloku bude uzavřen závorou a vjezd bude možný pouze s čipovou kartou. Tu si budou moci zakoupit obyvatelé a podnikatelé z okolních domů. Cena za tuto nadstandardní službu ještě nebyla stanovena. Neměla by být ale nikterak vysoká. Radnice chce tímto způsobem zamezit tomu, aby bylo parkoviště neustále přeplněné a přitom lidé z okolí neměli, kde parkovat. 

„Je to první zkouška. Pokud se to podaří a uspěje, počítá město, že v budoucnosti a v příštích letech bude pokračovat na dalších vnitroblocích, aby se postupně zkulturňovalo to prostředí dále,“ vysvětlil místostarosta. 

Projekt rekonstrukce vnitrobloku původně počítal s tím, že celkové náklady dosáhnou výše tří milionů. Díky výběrovému řízení, jehož vítězem se staly sokolovské technické služby, se je však podařilo podstatně snížit, a to na 1 milion 600 tisíc korun. Radnice počítá s tím, že zkušební projekt rekonstrukce tohoto vnitrobloku bude ukončen ještě v průběhu letošního roku. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy