2001 – Sokolov: Trhy na Novém náměstí budou pokračovat (TV Západ)

Přibližně 240 tisíc korun získala v loňském roce sokolovská radnice od společnosti, která pořádá na náměstí Budovatelů pravidelně trhy. Tato firma je zde organizuje každý druhý čtvrtek a peníze od prodávajících stánkařů vybírá podle velikosti plochy, kterou skutečně zaberou.

dezinfekce

Zatímco s částkou utrženou za pronájem náměstí je radnice relativně spokojena a s podobnou sumou počítá i pro letošní rok, méně nadšení již panuje se sortimentem zde nabízeného zboží. 

„Město by samozřejmě mělo zájem, aby tyto trhy měly zboží atraktivnější a zajímavější. Ale je to takový kompromis mezitím, co by město chtělo a co je možné prodat, aby lidé kupovali,“ uvedl místostarosta Jaromír Dvořák.

Nabízené levné zboží, zejména oděvy a elektronika, které zde prodávají asijští stánkaři je trnem v oku především pro místní majitele kamenných obchodů. Těm v důsledku nabídky levného, často méně kvalitního zboží, neustále klesají tržby. 

„Je to neustálý boj mezi městem, podnikateli, kteří mají své provozovny, a i trhovci,“ dodal Dvořák. 

V dohledné době radnice neplánuje žádný krok, který by současnou podobu pravidelných trhů na Novém náměstí nějakým podstatným způsobem změnil.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy