2001 – Sokolov: Starousedlíci si stěžují na hlučnou mládež (TV Západ)

V podstatě po celý loňský rok vládla v sokolovské čtvrti v okolí kina Alfa, v níž žije početná romská komunita, napjatá atmosféra. Zdejší starousedlíci opakovaně vznášeli stížnosti na slovní a někdy dokonce i fyzické napadání ze strany romské mládeže. Odbor sociálních věcí a komise péče o rodinu a dítě sokolovské radnice proto začaly věnovat této lokalitě zvýšenou pozornost.

dezinfekce

„Víme, že v této lokalitě je jich více. Ta koncentrace je vyšší, ale to neznamená, že to skončí. Neustále se na to dohlíží. Problémových rodin jsou tam desítky a dohled je tam trvalý,“ uvedl Karel Jakobec.

Pracovníci odboru provedli na základě zjištěných skutečností týkajících se neustávajícího porušování pořádku 46 návštěv ve zdejších rodinách, jejichž výsledkem bylo podání návrhu na nařízení ústavní výchovy u třech dětí. 

„V podstatě by to měl být běžný stav, ale právě proto, že v té lokalitě dochází ke zvýšení napětí, tak byl kladen obzvláštní důraz tentokrát na provedenou kontrolu,“ dodal Jakobec.

Vzhledem ke krátké době, kdy zvýšená kontrolní činnost probíhá, zatím nemohlo dojít k nějakému podstatnému zlepšení situace v této čtvrti. Odbor sociálních věcí v ní proto bude pokračovat i v průběhu letošního roku. Na jeho konci pak provede další zhodnocení výsledků přijatých opatření. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy