2001 – Sokolov: Sociální služby nejspíše přejdou pod správu Kraje (TV Západ)

Sokolovská zařízení sociálních služeb, které dříve spravoval Sociální úřad, konkrétně se jedná o Penzion pro důchodce na Starém náměstí, Ústav pro mentálně postižené Sokolík a místní Azylový dům, zřejmě nakonec nebudou v rámci reformy veřejné správy převedeny do kompetence města. Ministerstvo práce a sociálních věcí totiž nakonec navrhuje, aby tato zařízení přešla pod správu nedávno vzniklého Krajského úřadu.

dezinfekce

„Protože se jedná o Sokolík, Dům – Penzion a Azylový dům, které mají nadregionální či nejméně regionální působnost,“ uvedl místostarosta Lubomír Novotný. 

Sokolovská radnice před nedávnem obdržela od ministerstva nabídku na převod sociálních zařízení. Městská Rada se ale usnesla, že tyto ústavy nepřevezme. Město by totiž na provoz muselo přispívat částkou ve výši 3 až 4 miliony korun ročně přesto, že jejich služby využívají lidé z širokého okolí. Budoucnost těchto zařízeních by tedy díky přechodu pod Karlovarský kraj neměla být ohrožena, a to i přesto, že zatím není dořešena otázka jejich financování. 

„Neumím si představit, že by vůbec někdo taková zařízení jako je Sokolík či Penzion a Azylový dům zrušil, to je prostě naprostý nesmysl. Je takt, že otázka financování krajů není dosud dořešena. Doufejme, že do konce roku bude,“ dodal místostarosta Novotný. 

Převod těchto zařízení do kompetence Krajského úřadu ale ještě musí v konečné fázi schválit Ministerstvo financí. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 20.09.2021 12:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy