2001 – Sokolov: Rekonstrukce škol pokračují (TV Západ)

V průběhu letošních letních prázdnin budou v Sokolově pokračovat rekonstrukce místních základních škol. Již v minulých letech vložila radnice do oprav školských zařízení mnohamilionové částky.

dezinfekce

„Celý rozsah prací vesměs přesahuje jeden milion korun. Jediná akce, kde jsou okapní žlaby, tam je odhad asi 500 tisíc, ale protože si nejsme jistí, zda se vejdeme do 500 tisíc, a to je mez pro výběrové řízení, tak raději výběrové řízení – neškodí, když částka potom bude nižší. Když bychom přesáhli, porušili bychom zákon. Takže se musíme jaksi posichrovat,“ uvedl místostarosta Lubomír Novotný. 

Pro letošní rok jsou v plánu opravy střech na 1. a 5. ZŠ a celková rekonstrukce sociálních zařízení a okapů na škole Centrální. Nejnákladnější akcí ale bude vybudování nového systému vytápění na sportovní škole, která jako poslední nemá moderní výměníkovou stanici.  

„Trojka je poslední škola, kde ještě platí, že když chceme zatopit v bytě školníka, tak musíme vytopit celou školu. Všude jinde jsme toto již odbourali,“ doplnil místostarosta.

Náklady na tuto rekonstrukci budou mít ale velmi rychlou návratnost. Díky instalaci výměníků na většině sokolovských škol, která proběhla v minulých letech, se v loňské topné sezoně podařilo ušetřit více než dva miliony korun.   

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy