2001 – Sokolov: Poplatky za zábory důležitých staveb klesnou na polovinu (TV Západ)

Jakýmkoliv nejasnostem či nedorozumění v otázce záborů veřejného prostranství v majetku města Sokolov, by měla zabránit nová, obecně závazná Vyhláška o místních poplatcích za užívání veřejného prostranství.

dezinfekce

Nejpodstatnějšínovinkou je mapová příloha vyhlášky, která díky počítačovémuzpracování naprosto přesně vymezuje veřejná, tedy volněpřístupná prostranství ve vlastnictví města.

"Ata mapová příloha, pokud tato vyhláška bude schválenáZastupitelstvem, bude viset na úřední desce a nemůže dojít knedorozumění, co je veřejné prostranství, co není – nemůžeprostě dojít k názorovým neshodám mezi městem a poplatníkem,"vysvětlil hlavní výhodu vyhlášky místostarosta města SokolovJaromír Dvořák.

Další změna se týká jižsamotnných cen. Na návrh Komise rozvoje města má dojít kesnížení poplatku za zábor veřejného prostranství u havarijníchsituací a při budování liniových staveb, kterými jsou napříkladrozvody vody, plynu, kabelové televize či telefonní sítě.Předešlá vyhláška totiž stanovovala pro všechny případyjednotnou sazbu deseti korun za metr čtvereční a den.

"Ateď Odbor přišel s novinkou. Navrhl, po zkušenostech v republice,že asi je rozumné, takové dlouhé stavby, které jsou výkopy,například, ohromné, tam ten poplatek snížit," doplnilDvořák.

Havarijní situace a liniové stavby, jež jsoupodle vedení radnice většinou pro město prospěšné, by tedynyní měly být zpoplatněné sazbou pěti korun za metr čtverečnía den, která je i po snížení jednou z nejvyšších v regionu. Uostatních záborů veřejného prostranství zůstává zachovánamaximální povolená sazba deseti korun.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy