2001 – Sokolov: Město zvýšilo ceny nájmu z nebytových prostor (TV Západ)

O 3,9 procenta, což je státem uznaná míra inflace za loňský rok, zvýšila sokolovská radnice pro rok 2001 ceny nájemného z nebytových prostor. Toto navýšení není sice pro město s ohledem na s ním spojenou administrativu nikterak finančně zajímavé, přesto se radnice tento krok nakonec rozhodla učinit.

dezinfekce

„Ale vzhledem k tomu, že každý, kdo už pronajatý nebytový prostor od města má, tak je mu automaticky jeho platba zvyšována o inflační doložku, a mohlo by se stát, že nově uzavírané smlouvy by pak byly o 3,9 procenta nižší,“ vysvětlil Karel Jakobec. 

Nájemné z nebytových prostor je v Sokolově rozděleno do tří kategorií, a to podle atraktivnosti polohy ulice, v nichž se provozovny či kanceláře nacházejí. 

„Rada města má ještě možnost podle činnosti zase dát nájem buď nižší či vyšší,“ doplnil Jakobec. 

Aktuální výše nájemného platná od 1. ledna letošního roku se tak pohybuje od 212 do 1.591 korun za metr čtvereční. U každého objektu je ale v závislosti na jeho poloze a činnosti, která je zde provozována, stanoveno určité cenové rozpětí. Bude-li mít tedy město zájem, může ceny za pronájem udržet na stejné úrovni jako v loňském roce.  

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy