2001 – Sokolov: Město bude mít digitální technickou mapu (TV Západ)

Ještě v tomto roce začnou práce na tvorbě digitální technické mapy města Sokolov. V průběhu příštích dvou měsíců chce totiž místní radnice ve výběrovém řízení rozhodnout o zhotoviteli této mapy, která naprosto přesně zachytí trasy veškerých inženýrských sítí a umístění všech stávajících staveb na území města.

dezinfekce

„Je to trošku složité, ale dnes máte mapu, a např. oproti skutečnosti je to o metr či o 80 cm vedle. Takže, pokud budete chtít kopat, tak překopnete potrubí,“ řekl Jaromír Dvořák. 

Město má v současnosti od katastrálního úřadu pouze digitální katastrální mapu. Při tvorbě technické bude pravděpodobně muset dojít k novému, přesnému zaměření většiny staveb a sítí. Nově vznikající objekty, jejichž plány se již většinou dělají v digitální formě, se pak budou do mapy postupně zapracovávat, takže bude docházet k její neustálé aktualizaci. 

„Ten, kdo vyhraje výběrové řízení, bude současně správcem digitální technické mapy,“ dodal starosta Karel Jakobec. 

Po dokončení mapy, pak bude radnice všem zájemcům její jednotlivé části prodávat. První varianta digitální technické mapy, jejíž zhotovení bude stát řádově několik set tisíc korun, by měla být hotova v horizontu tří let.  

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy