2001 – Sokolov: Děti budou mít nová moderní hřiště (TV Západ)

Již v průběhu letošního roku vyroste v Sokolově, konkrétně na pozemku naproti Penny Marketu první z plánovaných zhruba deseti moderních dětských hřišť. Sokolovská radnice tak chce postupně začít splácet dluh nejmenším obyvatelům města. Do vybavení pro jejich vyžití se totiž zatím příliš neinvestovalo a proto je také většina dětských hřišť v Sokolově poměrně značně zanedbána.

dezinfekce

„V uplynulém volebním období jsme dokončili akce, které nejsou pro obyvatele Sokolova příliš vidět, ale byly neméně důležité - jako je rekonstrukce čistírny odpadních vod. Dále rekonstrukce a rekultivace staré skládky. Myslím si, že tento a příští rok a další volební období konečně bude čas i na takovou tu nadstavbu,“ uvedl starosta města Karel Jakobec. 

Svým vybavením budou nová hřiště zcela nesrovnatelná s těmi klasickými, kde bylo pouze několik železných konstrukcí, pískoviště a klouzačka. Budou zahrnovat spoustu složitých prolézaček a prvků pro hraní. Takže budou odpovídat standardům pro dětská hřiště, která známe ze západní Evropy či v tuzemsku z plzeňské zoologické zahrady. S vybaveností hřišť ale také koresponduje jejich pořizovací cena. Výstavba jednoho kvalitně vybaveného dětského hřiště přijde min. na 400 až 500 tisíc korun. 

„Takže předpokládám, že v možnostech rozpočtu bude vybudování jednoho až dvou hřišť za rok,“ dodal starosta.

Do konce příštího volebního období by tak v Sokolově mělo být vybudováno zhruba již zmíněných 10 nových hřišť. Místní radnice ale má po zkušenostech s jinými, nově postavenými či zrekonstruovanými stavbami značné obavy z řádění vandalů. 

Nová dětská hřiště by proto měla být oplocena a nacházet se na frekventovaných místech, která budou zároveň dosažitelná kamerami policejního monitorovacího systému. Kvůli možnému znečištění budou mít navíc na hřiště zakázaný přístup lidé se svými čtyřnohými miláčky.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy