2001 – Sokolov: Den IZS měl velký úspěch (TV Západ)

V sobotu 12. května se na sokolovském náměstí Budovatelů uskutečnil Den Integrovaného záchranného systému, který připravilo Okresní ředitelství policie ve spolupráci s Hasičským sborem a Báňskými záchranáři. Všichni zájemci zde mohli zhlédnout ukázky policejních a hasičských zásahů. Pro malé návštěvníky pak byla připravena řada soutěží.

dezinfekce

„Děti vyplňovaly jednoduché testy, které se týkaly dopravních značek a bezpečnosti v ulicích. Za to dostávaly sladké odměny,“ uvedla tisková mluvčí sokolovské policie Blažena Kašparová. 

Pro návštěvníky této akce organizátoři sestavili opravdu bohatý program. Hasiči zde např. předvedli vyproštění osob z havarovaného vozu za pomocí hydraulických kleští či záchranu evakuačním rukávem. Zájemci si také mohli vyzkoušet na simulátoru, jak vypadá náraz ve vozidle v případě jeho havárie. 

„Lidé si mohou vyzkoušet na simulátoru nárazu reakci těla při rychlosti asi 30 km/h. Zde pochopí, proč je nutné používat bezpečnostní pás,“ dodala Blažena Kašparová.

Především mezi menšími dětmi sklidily velký úspěch ukázky nejrůznější policejní a hasičské techniky a výzbroje, kterou bylo možné také si ihned na místě vyzkoušet. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy