2001 – Sokolov: Celkový výběr daní je nižší (TV Západ)

Celkové daňové výnosy města Sokolov za loňský rok jsou téměř o 4 miliony korun vyšší než předpokládal rozpočet. Odhadují se přibližně na 99,5 milionu korun. I přes tuto skutečnost došlo k jejich meziročnímu poklesu.

dezinfekce

„Je třeba konstatovat, že oproti roku 1999 je celkový výběr nižší. V roce 1999 jsme získali 102 milionů 301 tisíc. Takže o necelé 3 miliony je ta výtěžnost daní nižší než v roce 1999,“ spočítal místostarosta Karel Jakobec. 

Nejlepší plnění bylo v loňském roce údajně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a daně z příjmů právnických osob. K dalšímu poklesu naopak došlo u výnosu daně z nemovitostí a především pak údajně z příjmů fyzických osob ze samostatné výdělečné činnosti. Od počátku letošního roku došlo k podstatným změnám v přerozdělování daní a tak se dají předpokládané daňové výnosy za rok 2001 určit jen velmi přibližně.

„Tam se to hůře odhadovalo, protože víte, že se rozpočtová pravidla výrazně mění tím, že tam budeme mít výnos daně z přidané hodnoty. Těžko se dá odhadovat,“ dodal Jakobec.

Rozpočet města Sokolov na rok 2001 proto raději počítá s celkovým výnosem daní v podobné výši jako v roce loňském. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy