2001 – Cheb: V Galerii výtvarného umění jsou k vidění dětské kresby (TV Západ)

Právě v těchto dnech probíhá v chebské Galerii výtvarného umění výstava dětských kreseb. Vystavená díla jsou výsledkem 5. ročníku soutěže, do níž se každoročně zapojují žáci základních škol chebského regionu.

dezinfekce

Podobně jako v předchozích čtyřech letech vyhlásila galerie v únoru letošního roku téma soutěže. Zatímco v uplynulých ročnících měly děti výtvarně zpracovat např. náměty Poznej město či Čtyři roční období, letos pořadatelé zvolili téma dětem velmi blízké, a to Můj přítel zvíře. Možná i z tohoto důvodu zaznamenali rekordní zájem ze strany dětí.

„V prvních ročnících byl takový zájem, kde se nám sešlo pouze 200 obrázků. Letos to bylo 500. Nebyly to jen obrázky, ale i výtvory z keramiky, látky, z různých materiálů. Takže i takové výtvory jsou zde vystaveny,“ uvedla Simona Hámková. 

Soutěž, které se z každé třídy chebských základních škol zúčastní v průměru tři děti, je podle věku rozdělena do tří kategorií. Všechny zaslané práce hodnotila odborná komise složená z malířů, výtvarníků a pedagogů, která v každé kategorii ocenila pět vítězů. 

Letos se premiérově vyhodnocovaly také obrázky dětí z mateřských škol, které se malovaly přímo v galerii. To ale nebyla zdaleka jediná novinka tohoto ročníku dětské výtvarné soutěže. 

„Letos poprvé musím říci, že se nám povedlo díky sponzorům, kterým samozřejmě děkuji, vydat i mini katalog, kde jsou reprodukovány některé obrázky z této výstavy. A protože nám zbyly finanční prostředky, tak jsme vydali i pexeso, které je dárkem a oceňujeme tím všechny děti, které k nám přijdou,“ uvedla dále Hámková. 

Dětské práce budou v přízemí chebské Galerie výtvarného umění vystaveny až do 11. listopadu. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy