2001 – Cheb: V galerii Růžový kopeček vystavují mladí studenti (TV Západ)

Právě v těchto dnech probíhá v chebské galerii Růžový kopeček výstava grafik dvojice studentů posledního ročníku pražské Akademie výtvarného umění Markéty Šafárikové a Petra Fialy. Oba výtvarníci mají za sebou i přes svoje mládí řadu úspěchů.

dezinfekce

Markéta Šafáriková např. získala cenu starosty městské části Praha 1 v soutěži Grafika roku 1998. Její díla se již také objevila na řadě samostatných výstav, a to především v Praze, ale např. i v německém Pasově. Rovněž v Chebu se nepředstavuje poprvé. Několika svými grafikami totiž byla zastoupena na loňské výstavě Padělané fotografie v Galerii G4.

Díla výtvarníka Petra Fialy byla zase součástí rozsáhlé společné výstavy Současná česká grafika, která v loňském roce navštívila čínský Peking a mongolský Ulánbátar. Mimoto vystavoval již v jihokorejském Soulu či v Brazílii. 

Na právě probíhající chebské výstavě oba mladí umělci představují svá díla zobrazující různá zvířata, která vznikla třemi různými grafickými technikami. Markéta Šafáriková zde vystavuje čtyři velkoplošné dřevoryty a sérii drobnějších grafik vzniklých pomocí techniky suché jehly. Petr Fiala je pak zastoupen kolekcí trojbarevných litografií s tématikou slonů. Tuto výstavu si můžete v galerii Růžový kopeček prohlédnout až do 20. září tohoto roku. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy