2001 – Cheb: V G4 je k vidění česko-francouzská výstava fotografií (TV Západ)

Právě v těchto dnech probíhá v chebské galerii G4 výstava Bretaň 1999 – Cheb 2000. Všechny vystavené snímky vznikly v průběhu dvou společných pracovních dílen českých a francouzských fotografů.

dezinfekce

„Výstavu, kterou v současné době mohou lidé vidět u nás v galerii G4, přicestovala těsně před výstavou z francouzského Quimperlé, kde se konala v loňském roce,“ uvedla M. Pavlíková - Pavelcová.  

Nápad na uspořádání tohoto česko-francouzského projektu vznikl právě v bretaňském, téměř 15tisícovém, městě Quimperlé, kde G4 organizovala výstavu děl chebské autorky Viktorie Rybákové. V září roku 1999 tak skupina 12 českých, převážně chebských fotografů navštívila zhruba 1500 km vzdálenou Bretaň a v létě roku následujícího přicestovali naopak francouzští autoři do Chebu. 

Současná výstava dokládá odlišný přístup obou skupin při fotografování. Zatímco Češi vytvořili kvalitně řemeslné klasické fotografie, jejich francouzští kolegové šli spíše cestou experimentování. 

„Při všech těchto dílnách jsou samozřejmě daná témata. U těch, které se konají v zahraničí, jsou většinou čtyři základní, a to je akt, krajina, architektura a lidé,“ vyjmenovala M. Pavlíková - Pavelcová.  

Výstavu fotografií vzniklých v rámci projektu Bretaň 1999 – Cheb 2000 si můžete v chebské galerii G4 prohlédnout až do 30. července tohoto roku. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy