2001 – Cheb: V bývalé nemocniční ubytovně vzniklo 15 bytů (TV Západ)

Patnáct nových bytových jednotek vybudovalo město Cheb v objektu bývalé nemocniční ubytovny v Kamenné ulici. Jedná se o byty velikosti od garsoniér po 2 + kuchyňský kout. Město již zrekonstruovaný dům převzalo od dodavatelské firmy a v nejbližších dnech by měla proběhnout kolaudace.

dezinfekce

„Byty, zejména tedy ty, které vznikly v půdních prostorech, jsou velmi pěkné. Jsou to takové atypické byty, třeba pohledem do tří stran s výhledem,“ sdělil místostarosta Pavel Vanoušek. 

Oprava objektu si vyžádala náklady představující částku 10 milionů korun. Ministerstvo pro místní rozvoj přispělo téměř 4 miliony z Programu na podporu bytové výstavby a zbylá částka byla hrazena z rozpočtu města. 

„Když to potom spočítáte, tak cena na opravu jedné bytové jednotky je 650 tisíc korun. A to v tom není započítáno, že ten objekt byl do toho vložen. Ten v ceně zatím nijakým způsobem nefiguruje,“ doplnil místostarosta. 

Město několik zrekonstruovaných bytů poskytne rodinám, které se nacházejí ve složité sociální situaci a prozatím jim bylo poskytnuto provizorní ubytování. Většina bytových jednotek pak bude obsazena na základě výběrového řízení, kterého se mohou zúčastnit čekatelé z pořadníku. První nájemníci by se měli do opraveného objektu nastěhovat ještě v průběhu měsíce června. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy