2001 – Cheb: Úprava dvorních traktů vyjde na 10 milionů (TV Západ)

Uvolnění potřebných financí na rekonstrukci dvou dvorních traktů v centru Chebu chce při přípravě rozpočtu města na příští rok prosadit vedení místní radnice. Vybrána byla prostranství, kde jsou již vyjasněny majetkové záležitosti. Konkrétně se jedná o dvory v Provaznické ulici a mezi ulicemi Březinova, Dlouhá, Jateční a náměstím.

dezinfekce

Součástí úprav obou traktů bude také vybudování několika parkovacích míst, jenž budou moci využívat obyvatelé obecních domů směřujících na chebské náměstí, kteří v současnosti nemají, kde svá vozidla zaparkovat. 

„Jinak u všech ostatních občanů, kteří tam bydlí, se předpokládá, že oni sami si vyřeší parkování na svých vlastních pozemcích. K tomu jim byly tyto pozemky nabídnuty. Také předpokládáme tedy, že pokud jde o úpravu pozemků, které byly prodány k jednotlivým nemovitostem, už se postarají jejich noví vlastníci,“ uvedl místostarosta Pavel Vanoušek.

Náklady na úpravu obou dvorních traktů, která bude zahrnovat především vybudování příjezdové komunikace, odvodnění pozemků, úpravu povrchů a celkové zkrášlení prostranství, by měly dosáhnout zhruba 10 milionů korun. 

„My jsme se i pokoušeli na to získat prostředky z Ministerstva pro místní rozvoj na podporu cestovního ruchu. Jako argument jsme tam uváděli skutečnost, že tímto způsobem by se vyřešilo zásobování, odlehčilo by se městu a umožnil by se lepší provoz některých zařízeních, které slouží pro cestovní ruch. Ale, neuspěli jsme. Budeme to zkoušet znova,“ dodal místostarosta.

V následujících letech by pak měly přijít na řadu úpravy dalších dvorních traktů v chebském historickém centru, které jsou v současné době mnohdy ve velmi špatném stavu. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy