2001 – Cheb: Tržnice Dragoun má nového nájemce (TV Západ)

Na sklonku loňského roku došlo k předání mamutí chebské tržnice Dragoun do rukou vietnamské společnosti Lanzaro. Místní radnice jí na základě výběrového řízení pronajala do konce roku 2005. Stále nevyřešen zůstává požadavek bývalého nájemce na proplacení vložených investic.

dezinfekce

Předání areálu Dragoun mělo původně proběhnout jako trojstranný akt, ale zástupci bývalého nájemce spol. Euraba se ho odmítli zúčastnit. Euraba totiž po radnici zatím marně požaduje proplacení prostředků investovaných do oprav areálu, které podle jejích kalkulací dosahují výše až 80 milionů korun. 

„Bude to zřejmě záležitost, která bude řešena soudem. Připravuje se i návrh na dohodu ze strany spol. Euraba a OK LION - to jsou dvě společnosti pod jedním vedením, a ta bude posouzena,“ uvedl starosta Václav Jakl. 

Zástupci radnice ovšem nevylučují ani možnost, že město Eurabě proplatí nižší kompromisní částku. Tato varianta musí být ovšem nejprve posouzena po právní stránce. 

„Že by to pro město mohlo být přijatelné a nemuselo by dojít k soudu – soudní poplatky atd. Ale toto je samozřejmě finanční záležitost, takže by to proběhlo rozhodnutím zastupitelstva, pokud takový návrh padne. Já ho nevylučuji. Může zde být návrh na dohodu,“ dodal Jakl. 

Od 1. ledna letošního roku se tedy novým nájemcem Dragounu stala společnost Lanzaro, která městu za pětiletý pronájem zaplatí celkem 150 milionů korun. Lanzaro má v plánu tržnici přebudovat na typicky asijskou čtvrť s množstvím obchůdků, restaurací i dalších atrakcí. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy