2001 – Cheb: Tisíce lidí vybíraly nejkrásnější vánoční stromek (TV Západ)

Již třetí ročník soutěže o nejkrásnější vánoční stromeček připravilo pro děti z místních základních škol chebské muzeum. Letošního ročníku se, kromě většiny chebských, zúčastnily také například školy z Plesné, Lubů, Velké Hleďsebi, Lipové či Mariánských a Františkových Lázní.

dezinfekce

O nejhezčím ze všech sedmnácti soutěžících stromečků, rozmístěných po jednotlivých expozicích, rozhodovali svým hlasováním samotní návštěvníci muzea. 

"Hlasování probíhalo v minulém týdnu, a to od úterý do neděle od 11. do 16. prosince. Hlasování se zúčastnilo celkem 2500 lidí," uvedla Eva Humeníková z chebského muzea.

Třetí místo nakonec získaly děti ze 2. základní školy, které svůj stromeček ozdobily pestrobarevnými papírovými ozdobami. Jak se už pomalu stává tradicí, nejúspěšnější byli opět žáci chebské třetí základní školy na Zlatém vrchu, kteří obsadili obě první příčky. Na druhém místě se umístil jejich stromeček s ozdobami vyrobenými z kuchyňských drátěnek a polystyrenu a vavřín vítězství pak v hlasování návštěvníků muzea získal stromeček s malovanými skleněnými a drátěnými ozdůbkami.

"Vyžadovalo to dlouhou práci a trpělivost a vypadá to hezky," komentovala výsledky spoluautorka vítězného stromečku Eliška Hanzlíková. 

Všechny vánoční stromečky, které se zúčastnily soutěže, si můžete v prostorách chebského muzea prohlédnout až do 6. ledna příštího roku. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy