2001 – Cheb: Studio Kaše a párek zahrálo Šípkovou Růženku (TV Západ)

Pravděpodobně poslední premiérou, kterou připravilo Loutkové studio Kaše a párek, působící při chebském Západočeském divadle, bylo představení pohádky Šípková Růženka v úpravě a režii hostujícího Jana Prokeše. Nová hra je určena především předškolním dětem a z tohoto důvodu je její děj opepřen množstvím dalších nadpřirozených bytostí. V pohádce se objevují různé typy loutek - od marionet až po velmi jednoduché vařečkové. Díky tomu by měl být děj pro děti akčnější a přitažlivější.

dezinfekce

„Je to akčnější. Zpracování vychází z keltské pohádky, protože jsme se dozvěděli, že Šípková Růženka je původně keltská pohádka. Takže jsou tam tyto motivy. Poté to samozřejmě bylo také přizpůsobeno počtu herců. Je nás jen pět, takže pro pět herců,“ vysvětlila vedoucí loutkohereckého studia Martina Pokorná. 

Pohádka Šípková Růženka je nejspíše posledním představením, které loutkové studio Kaše a párek připravilo pro Západočeské divadlo v Chebu. Od nové sezóny by mělo totiž jedno z deseti českých profesionálních loutkových divadel zaniknout. 

„Oficiálně je to poslední představení. Doufáme ale, že se nějakým způsobem udržíme dál společně. Rádi bychom zůstali v Chebu,“ uvedla Pokorná.

Podle představ ředitele Miloše Růžičky by od příští sezony měla být část loutkářského studia přesunuta do plánovaného 18 až 19členného souboru. Pohádky by se měly připravovat i nadále, ale pouze jedna velká činoherní za sezonu. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 01.03.2021 12:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy