2001 – Cheb: Sazby za pronájem nebytových prostor se nezvýší (TV Západ)

Sazby za pronájem nebytových prostor zůstanou v Chebu letos zachovány na úrovni loňského roku. Radnice totiž nevyužila nabízenou možnost k jejich meziročnímu navýšení.

dezinfekce

„Město, resp. městská Rada má usnesením zastupitelstva umožněno navyšovat sazby za pronájem nebytových prostor nárůstem koeficientu inflace. Ten je pro letošní rok 1,39, tzn. zhruba 4 procenta,“ sdělil Václav Jakl. 

Radnice postupovala stejně i v předešlých dvou letech. Takže sazby za pronájem nebytových prostor zůstávají již tři roky nezměněné. Město se tímto způsobem snaží podpořit místní drobné podnikatele a živnostníky.

„Máme tři priority. Podnikání a podpora místní ekonomiky, kdy ekonomika je jednou z priorit, jsme proto usoudili, že pro letošní rok necháme sazby nájemného na výši, které byly v minulých letech,“ vysvětlil Václav Jakl. 

Sazby za pronájem nebytových prostor jsou v Chebu velmi diferencované, a to jednak podle atraktivnosti lokality a rovněž podle účelu využití. Její současná roční výše se pohybuje od 119 po 3.255 Kč za metr čtvereční.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy