2001 – Cheb: Probíhají jednání ohledně kasáren Julia Fučíka (TV Západ)

Ministerstvo obrany ještě jednou přezkoumá možnost, zda-li jde bývalá kasárna Julia Fučíka na chebském Zlatém vrchu bezplatně převést do vlastnictví města. Česká vláda totiž již před časem rozhodla o tom, že tento lukrativní areál prodá ve veřejné soutěži. Nová šance na získání kasáren je výsledkem setkání představitelů chebské radnice s novým ministrem obrany Jaroslavem Tvrdíkem.

dezinfekce

„Snažíme se napravit to, co se někdy v tom roce 1995 nepožádalo. Tehdy to bylo jednodušší. Nicméně jsme přesvědčeni, že i když se nepožádalo, je pořád ten majetek náš,“ uvedl Václav Jakl.

Část areálu bývalých kasáren je podle radnice historickým majetkem Chebu a tudíž stále spadá do vlastnictví města. Tento historický majetek se zde prolíná s pozemky Ministerstva obrany, které by radnice také ráda získala. 

„Musím říci, že pan ministr byl velice vstřícný. Samozřejmě, že si nechá prověřit ze svého pohledu, zda jsou naše nároky oprávněné. Domluvili jsme se, že další řízení bude přes Vojenskou územní správu Plzeň,“ popsal jednání starosta. 

Ministerstvo obrany je již poslední institucí, která ještě může rozhodnutí vlády o vypsání veřejné soutěže změnit. Příští jednání by se mělo uskutečnit přibližně za měsíc. Město by se zde chtělo pokusit získat do svého vlastnictví i další zajímavé nemovitosti, jako např. chebské letiště.   

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy