2001 – Cheb: Parkovací automat se vrátí do centra (TV Západ)

Ještě do konce letošního roku se vrátí do ulice Obrněné brigády v centru Chebu parkovací automat. Zpoplatněno opět bude parkování u obchodního domu Delvita a dále směrem ke křižovatce s ulicí 26. dubna. Počátkem příštího roku chce pak chebská radnice nainstalovat další dva automaty, a to v oblasti ulic Komenského a Svatopluka Čecha.

dezinfekce

"Teď tato ulice a Obrněné brigády, protože nám přijde, že si to momentálně nejvíce zaslouží, protože tam jsou největší problémy," uvedl místostarosta Chebu Pavel Vanoušek. 

Radnice ale zároveň nechce zkomplikovat situaci lidem, kteří v této lokalitě bydlí, a proto se uvažuje o tom, že zde obyvatelé okolních domů, budou moci po většinu dne parkovat zdarma, případně za zvýhodněnou cenu. Hlavním důvodem proč byly pro instalaci automatů vybrány právě tyto ulice, je jejich neustálá přeplněnost parkujícími automobily v průběhu celého dne. 

"Tam když jedete, tak vidíte jak to tam vypadá, ty ulice jsou obležené, včetně křižovatky souvisle zastavenými auty z jedné i druhé strany, takže se tam v některých chvílích ani nedá projet," dodal Vanoušek. 

Problematických míst je v chebském centru podstatně více, ale rychlejšímu rozšíření parkovacích automatů brání jejich vysoká pořizovací cena, která činí zhruba půl milionu korun. Radnice má ale přesto již dnes vytypováno další místo, kam by měl být v blízké budoucnosti automat nainstalován, a to ulici 26. dubna, v úseku od kruhového objezdu až po křižovatku s ulicí Obrněné brigády. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy