2001 – Cheb: Město navýší počet strážníků (TV Západ)

Celou řadu opatření vzešlých z nedávno uskutečněného projektu „Občan, radnice“ chystá k realizaci město Cheb. Vedení radnice proto navrhne Zastupitelstvu navýšení letošního rozpočtu o pět milionů korun, a to z předpokládaného přebytku za loňský rok. Jednotlivá opatření zformulovaly pracovní skupiny složené z občanů města a zaměstnanců Městského úřadu.

dezinfekce

„Pracovní skupiny, které byly složeny z řad občanů, se dohodly, že budou i ten proces – plnění úkolů, dál sledovat,“ sdělil starosta Václav Jakl. 

Obyvatelé Chebu by se tak v průběhu letošního roku měli dočkat navýšení počtu městských strážníků ze současných 21 na 25, což si vyžádá nemalou investici ve výši 1,6 milionu korun. Tato investice by se ale měla např. formou vybraných pokut alespoň částečně vrátit. Navýšení počtu členů Městské policie by samozřejmě mělo také přispět ke zlepšení pořádku v Chebu. 

„Navýšení vychází z posílení hlídek tak, aby v každém okamžiku mohly být dvě dvoučlenné hlídky – jedna motorizovaná a jedna pěší,“ dodal starosta. 

Rovněž většina z dalších navrhovaných opatření se týká třech ve veřejném průzkumu nejkritizovanějších oblastí. Konkrétně čistoty a bezpečnosti ve městě a problematiky prostituce. Z početného seznamu jmenujme alespoň dobudování skateparku v areálu stadionu Lokomotivy na víceúčelovém hřišti netradičních sportů, zlepšení údržby komunikací v okrajových částech města či vybudování přístřešků pro kontejnery na komunální odpad.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy