2001 – Cheb: Město chystá výstavbu obytného domu (TV Západ)

Chebská radnice rozhodla o využití volného areálu v ulici K nemocnici, v němž dříve sídlili místní Technické služby. Již v příštím roce by měla na tomto pozemku začít výstavba obytného domu, ve kterém bude 65 malometrážních bytů. Celá akce si vyžádá investici ve výši přibližně 60 milionů korun. V současnosti již město zažádalo o vydání územního rozhodnutí.

dezinfekce

„Okamžitě, jakmile bude k dispozici územní rozhodnutí, tak požádáme Ministerstvo pro místní rozvoj o poskytnutí příspěvku na vybudování. Tam se to dává odděleně – jednak na bytovou jednotku a jednak na vybudování inženýrských sítí,“ sdělil místostarosta Pavel Vanoušek. 

Jestliže nedojde k nějakým nepředpokládaným zdržením, s výstavbou by se mělo začít na jaře příštího roku a samotná stavba by měla trvat přibližně jeden rok. Město ale nepočítá ale s tím, že by nové byty měly sloužit k nájemnímu bydlení. 

„Tam by se spíše jednalo o formu bydlení, kdy ti, kteří tam budou bydlet, by si na to přispěli. Spláceli by hypotéku. Takže by se z toho poté staly byty, které by byly v jejich osobním vlastnictví v horizontu dvaceti let,“ vysvětlil místostarosta.

Díky tomu, že město přispěje zasíťovaným pozemkem, projektovou dokumentací a inženýringem stavby, i díky předpokládané dotaci, by se ale ceny zdejších bytů měly pohybovat poměrně výrazně pod obvyklou cenovou hladinou.  

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy